zondag 12 mei 2019

Thema: 'Allemaal beestjes'.


Ons volgend thema in de klas is: ‘Allemaal beestjes’.
Kinderen kunnen minutenlang ademloos kijken naar dieren. Omgaan met dieren ontwikkelt bij een kind een zekere sociale bewogenheid.  Het kind leeft zich in, voelt mee met het dier.
Door de zorg van een dier op zich te nemen leert het kind ook een stuk verantwoordelijk zijn.
Bezig zijn met dieren leidt tot ontdekken met alle zintuigen.
We starten met het boek: ‘Net zoals jij’ van Guido van Genechten.  Een leuk prentenboek over dat dieren heel erg veel op mensen lijken. Zo hebben ze oren, ogen, een mond net als mensen. En ze eten en drinken net zoals mensen.
De eerste week hebben we het over dieren in het algemeen: de verschillende soorten dieren, hun geluiden, hoe ze wonen, wat ze eten, hoe je ze moet verzorgen…
Als het enigszins mogelijk is dan halen we een dier in de klas. Abraham komt alvast op bezoek. Als je het ziet zitten om met jouw huisdier een bezoekje te brengen aan ons klasje spreek dan gerust af met de juf.
De tweede week hebben we het over Noah en de wilde dieren. Wilde dieren kunnen we moeilijk in het echt waarnemen maar wie thuis een leuke dierenknuffel heeft mag die gerust meebrengen naar de klas. Ook prenten van dieren zijn welkom om ons thema te verrijken.


1 opmerking: