zaterdag 12 juni 2021

'Ditjes en datjes' thema: Gevonden... een steen!

 

 Activiteiten, belevenissen en ervaringen van het voorbije thema.


 - Nellie en Cézar waren er ook weer klaar voor. Nellie had een potje bij zich met kleine steentjes en Cézar die had een grote, zware steen bij. Juf had een blinkende steen meegebracht.
- We luisterden naar het verhaal van ‘Bravo, klein wit visje!’. Klein, wit visje is boos want inktvis heeft zijn toren van stenen omgegooid.
- We gingen op stenenzoektocht in de omgeving van de school We vonden heel wat stenen: grote en kleine, een hele zware steen, een losse tegel, stenen in de muur, stenen op de affiche op het raam, heel veel op elkaar gestapelde stenen in een tuin….
- In de experimenteerbak konden we met schepjes, voertuigen … en stenen spelen.  Hier kwamen heel wat wiskundige begrippen van pas.
- In de klas konden we een parcours volgen op de stapstenen.
- In de zandbak kwamen er ook allerlei stenen.
- Juf had een grote doos met allerlei stenen mee: zo voelden we dat stenen heel hard zijn, sommige zijn ruw en andere zijn glad, stenen voelen meestal koud aan, we zagen ook hele mooie gekleurde steentjes en een roze kwartssteen.
- Met ytong stenen gingen we krijten op de speelplaats, we tekenden onze papa.
- In de bouwhoek kwamen grote mousse blokken, daar konden we grote bouwwerken mee maken. Ook met de duplo blokken werden er hoge torens gemaakt, daarbij kwam de glijbaan goed van pas.
- We legden de omtrek van figuren met kleine, gekleurde steentjes.
- Voor onze toffe papa versierden we een baksteen, in de gaten van de steen kan papa zijn balpennen, potloden en schaar verzamelen.
- We leerden een versje voor papa.
- We zongen en beleefden het lied van ‘Er zat een klein kaboutertje huilend op eens steen’.
- Aan de hand van stappenplannen konden we gekleurde stenen stapelen.
- We luisterden naar het verhaal van ‘Anna en haar lieve papa’. Anna is vandaag alleen thuis met papa. Het wordt een super leuke papa-dag.
- Met de warme stenen kregen we een ontspannende hot stone massage.

 


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten